دهکده روابط بین الملل
 
 
منوی اصلی
صفحه نخـــــست
چــــاپ صفــــحه
خـــانه كردن وب
ذخـــــیره صفحه
پـست الکترونیک
بایگـــانی مطالب
در باره ی ما
 

بادرود بر کاربرمحترم هدف از ارائه مطالب این وبلاگ فقط درجهت شناختن بهتر فضای روابط بین الملل ومفاهیم مربوطه به آن است وبه هیچ عنوان به حزب یا گروهی هیچ تعلقی ندارد ونخواهد داشت. با سپاس -نیکنام
موضاعات
سخنی با شما خاورمیانه خلیج فارس مقالات سیاسی یک هفته باخبر سازمانهای بین المللی برگه هایی از تاریخ شخصیتهای بین المللی اندیشه سیاسی امنیت در روابط بین الملل کتابخانه پیمانهای بین المللی انرژی
پیوند وبلاگ
ردیاب خودرو

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان POWER PLAY و آدرس powerplay.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






 

فال حافظ

جوک و اس ام اس

قالب های نازترین

زیباترین سایت ایرانی

جدید ترین سایت عکس

نازترین عکسهای ایرانی


آرشیو ماهیانه
بهمن 1391
دی 1391
شهريور 1391
مرداد 1391
تير 1391
خرداد 1391
ارديبهشت 1391
فروردين 1391
نویسندگان
نویسندگان
پیوند وبلاگ
مرکز آموزش و پژوهش های بین المللی وزارت امور خارجه
یو . اس . کلوزآپ
مرکز مطالعاتی رند
وبلاگ دکتر پیروز مجتهدزاده
مرکز مطالعاتی و نظرسنجی پیو
موسسه مطالعاتی اسپن
موسسه بروکینگز
چشم انداز توسعه وامنیت
Barry Buzan
JOHN .MEARSHEIMER
Francis Fukuyama
FOREIGN AFFAIRS
Joseph Nye
بررسی استراتژیک
موسسه ابرار معاصر
انجمن ژئوپلیتیک ایران
پورتال جامع سیاسی
وبلاگ تخصصی سیاسی
پزوهشگاه مطالعات راهبردی
دانشکده روابط بین الملل
henry kissinger
وبلاگ دکتر مجید تفرشی
وبلاگ دکتر مجید استوار
سازمان ملل متحد
سازمان کشورهای صادر کننده نفت(اوپک)
دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت
وزارت امور خارجه
مركز مطالعات عالي بين الملل
باشگاه انديشه
مركز پژوهش هاي علمي ومطالعات استراتژيك خاورميانه
کتابخانه دید
موسسه مطالعات ايران واوراسيا
پايگاه تخصصي سياست بين الملل
كتابخانه الكترونيكي وزارت امور خارجه
مرجع تخصصي علوم سياسي و روابط بين الملل
پرتال جامع علوم انساني
دفتر مطالعات سياسي وزارت امور خارجه
مرکز مطالعات استراتژیک
ایران دیپلماتیک
دیپلماسی ایرانی
حمل ماینر از چین به ایران
حمل از چین
بوق دوچرخه
یکانسر
آی کیو مگ
ریحون مگ

:: تمام پیوندها ::
 
طراح قالب و کد های جاوا...

كاربران آنلاين: نفر
تعداد بازديدها:
RSS

طراح قالب و کد های جاوا...

Www.LoxBlog.Com

کد های وجاوا :

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 354
بازدید دیروز : 33
بازدید هفته : 393
بازدید ماه : 396
بازدید کل : 250491
تعداد مطالب : 479
تعداد نظرات : 5
تعداد آنلاین : 1

تماشا

گام جدید آمریکا برای رویارویی نظامی با چین

گام جدید آمریکا برای رویارویی نظامی با چین

اوباما

 

آمریکا؛ نگاه نو- برخی مقامات پنتاگون تصریح کرده اند که در چار چوب سند استراتژی جدید ، پنتاگون به دنبال یک نیروی کوچک اما در عین حال چابک است که بتواند حضور و نقش نظامی آمریکا در آسیا را گسترش دهد و در عین حال حضور دریایی آمریکا در خاورمیانه را نیز حفظ کند. در چارچوب راهبرد جدید نظامی آمریکا ، این ادعا مطرح شده که ساختار نظامی آمریکا، تلاش چین برای تسلط بر آب های بین‌المللی در دریای جنوبی چین را مهار خواهد کرد.

 

باراک اوباما رئیس‌جمهوری آمریکا در اوایل ژانویه 2012 راهبردی جدید نظامی این کشور با عنوان "بازبینی راهبرد دفاعی" Defense Strategy Review را اعلام کرد.
این راهبرد تا حد زیادی بر دو موضوع حضور نظامی بیشتر در آسیا در واکنش به قدرت رو به رشد نظامی چین و ایران و چالش‌های آمریکا متمرکز است .در این راهبرد مساله کاهش نیروهای آمریکایی در اروپا نیز مورد توجه قرار گرفته است که بیشتر نتیجه کاهش قابل ملاحظه بودجه نظامی امریکا است. 
در این زمینه برخی مقامات پنتاگون تصریح کرده اند که در چار چوب سند استراتژی جدید ، پنتاگون به دنبال یک نیروی کوچک اما در عین حال چابک است که بتواند حضور و نقش نظامی آمریکا در آسیا را گسترش دهد و در عین حال حضور دریایی آمریکا در خاورمیانه را نیز حفظ کند.
در چارچوب راهبرد جدید نظامی آمریکا ، این ادعا مطرح شده که ساختار نظامی آمریکا، تلاش چین برای تسلط بر آب های بین‌المللی در دریای جنوبی چین را مهار خواهد کرد.
با توجه به این که از دیدگاه استراتژیست های آمریکایی اکنون تهدیدات عمده در ناحیه آسیای شرقی قرار دارد، بنا براین به طوز طبیعی پنتاگون تمرکز بیشتری بر این منطقه خواهد داشت.بویژه این که کشور چین در سال های اخیر گام های بلندی برای مدرنیزه کردن نیروهای نظامی خود برداشته وضمن خرید و ساخت شمار قابل ملاحظه ایی از تجهیزات نظامی مانند هواپیما های جنگی ، ناوها وانواع موشکها توانسته است که نخستین ناو هواپیمابر خود را نیز روانه آب های منطقه کند.
به طور کلی هزینه های نظامی آسیا در حال افزایش است که دلایلی برای آن وجود دارد که از جمله می توان به افزایش سالانه بودجه دفاعی چین اشاره کرد.
شایان ذکر است که دولت چین اعلام کرده است که بودجه نظامی این کشور در سال ۲۰۱۲ به بیش از ۱۰۰میلیارد دلار افزایش می‌یابد که 2 /11 درصد بیش از بودجه نظامی چین در سال گذشته میلادی است.
چین پس از آمریکا بیشترین هزینه‌های رسمی نظامی در دنیا را دارد، اما تحلیل‌گران می‌گویند که هزینه‌های دفاعی واقعی چین به مراتب بیشتر است.
به نظر می رسد رویکرد مداخله جویانه آمریکا و اعلام راهبرد نظامی اخیر این کشور که به صراحت از چین به عنوان یک تهدید نام برده ، سبب شده است، چینی ها به فکر توسعه هرچه بیشتر توان نظامی خود به ویژه توسعه توانمندی موشکی خود بیفتند.
دلیل دیگر اختلافات بر سر قلمرو دریایی بین چین و همسایگان این کشور است که موجب به راه افتادن یک مسابقه تسلیحاتی در منطقه آسیای شرقی شده است.
از سوی دیگر وضعیت کره شمالی به ویژه موشک های بالستیک و برنامه هسته ای این کشور و هم چنین توسعه نظامی چین موجب شده است، ژاپن و کره جنوبی بیش از گذشته درپی خرید تسلیحات جدید به ویژه سامانه های ضد موشکی و جنگنده های جدید باشند.
در این راستا ، لئون پانه‌تا، وزیر دفاع آمریکا در سخنانی در کنفرانسی در زمینه مسائل امنیتی در سنگاپور، خبر از انتقال بخش قابل توجهی از ناوگان جنگی دریایی این کشور به منطقه اقیانوس آرام تا سال ۲۰۲۰ داد. 
اکنون ناوگان نیروی دریایی آمریکا به دو شکل مساوی بین دو اقیانوس آرام و اطلس مستقر شده‌ است، ولی راهبرد جدید این کشور بر مبنای افزایش این نیرو تا ۶۰ درصد برای اقیانوس آرام و ۴۰ درصد برای اقیانوس اطلس است. 
وزیر دفاع آمریکا با رد این مساله که افزایش حضور این کشور در منطقه اقیانوس آرام عامل ایجاد چالش با چین است، گفت : تلاش ما برای افزایش حضورمان در آسیا کاملا با رشد و توسعه چین سازگاری دارد.
پانه‌تا ضمن هشدار به پیشرفته شدن ارتش چین تاکید کرد: باید هوشیار، قوی و آماده مقابله با هر چالشی باشیم.
نیروی دریایی آمریکا اکنون ۲۸۵ ناو جنگی دارد که نیمی از آن در اقیانوس آرام مستقر است. 
شایان ذکر است که با اجرای راهبرد نظامی جدید آمریکا، راهبرد قبلی که مبتنی بر امکان اداره دو جنگ هم زمان در دو نقطه جهان بود کنار رفته است و در عوض توانایی جنگ و عملیات بازدارنده در یک نقطه دیگر با هدف بازداشتن خصم از دستیابی به اهدافش مطمح نظر خواهد بود.
راهبرد نظامی جدید امریکا، جدا از این که منعکس کننده تحولات جدید در عرصه اهداف و اولویت های امنیتی و نظامی آمریکا است، در عین حال تا حد بسیاری تحت تاثیر مساله کاهش بودجه نظامی آمریکا است. 
آمریکا ناچار است، بودجه نظامی خود را طوری به نیروهای مسلح مختلف این کشور تخصیص دهد که متضمن حداقل آسیب به ساختار کنونی آنها باشد، با این همه میزان کاهش بودجه طوری است که بسیاری از ساختار های نظامی و نیرویی کنونی، طرح های تسلیحاتی ، شمار پایگاه های نظامی امریکا در نقاط مختلف جهان را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
به همین علت دولت آمریکا ناچار است، به جای حضور نظامی قدرتمند در بیشتر نقاط دنیا ، آن دسته از مناطقی را تحت پوشش نظامی قرار دهد که برای منافع آمریکا اهمیت بیشتری دارند.
بنابراین سیاستمداران آمریکایی دو منطقه مهم جهان یعنی منطقه خاورمیانه (بویژه ناحیه خلیج فارس)و آسیای شرقی را دارای اولویت نخست در راهبرد نظامی این کشور تلقی کرده و بنابراین شاهد تمرکز نیرو های مسلح آمریکا در این دو منطقه خواهیم بود.
اظهارات اخیر پانه تا در زمینه افزایش شمار ناوهای آمریکایی در اقیانوس آرام در واقع نشان دهنده رویکرد جدید آمریکا برای افزایش حضور نظامی خود به منظور مقابله با چالش های نظامی در این منطقه با اهمیت است.
مقابله آمریکا با قدرت نظامی فزاینده چین هم که یکی از بخش های اصلی راهبرد جدید دفاعی آمریکاست نیز در جای خود حائز اهمیت است؛ گرچه آمریکا از سال ها پیش بر منطقه آسیای شرقی متمرکز بوده، اما در هیچ دوره ای این منطقه، به این اندازه در نقطه کانونی تصمیم گیران امنیتی آمریکا نبوده است.
منطق این تغییر بر این مبناست که آینده سیاست بین الملل در آسیا شکل خواهد گرفت و البته تغییری بلندمدت خواهد بود و نتایج عملی آن نیز در دراز مدت نمایان خواهد شد.
آنچه اکنون روشن است، این است که یکی از حوزه های تمرکزراهبردی نظامی جدید آمریکا بر چین و اقدامات نظامی این کشور در منطقه آسیای شرقی متمرکزخواهد بود.
آمریکا در دوران بعد از جنگ دوم جهانی با شکل بندی متحدان منطقه ای خود در آسیای شرقی همواره در این منطقه از موقعیتی مسلط برخوردار بوده اما این موقعیت با خیزش چین و روند رو به افزایش قدرت این کشور با چالش هایی مواجه شده است.
به همین علت است که در راهبرد جدید نظامی امریکا مقابله با اقدامات نظامی چین و تلاش روبه افزایش این کشور برای گسترش نفوذ خود در منطقه آسیای شرقی مورد توجه جدی قرار گرفته است و در این چارچوب افزایش شمار ناوهای جنگی آمریکا در اقیانوس آرام با انتقال بخشی از ناوگان اقیانوس اطلس به اقیانوس آرام صورت خواهد گرفت

نویسنده: دکتر سید رضا میرطاهر



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






آخرین مطالب ...
» پنج راه حل سوزان مالونی به اوباما برای تعامل با ایران
» سوریه نقطه عطف سیاست خارجی اتحادیه اروپا
» اوباما و محدودیت‌های فروش سلاح
» قدرت مانور کره شمالی
» بحران اقتصادی جهان و افزایش فروش تسلیحات
» روسیه بازیگر مسلط در بازار تسلیحات هند
» آسیاگرایی آمریکا و تحدید چین
» ائتلاف ها در جهان تک قطبی
» غرب و چرخش معنادار در روش مواجهه با بحران سوریه
» نقش یهودیان در انتخابات ریاست‌جمهوری در آمریکا: پول یا رای؟
» اصول مندرج در اجلاس سران جنبش عدم تعهد
» معامله در واشنگتن
» ناآرامی‌ها در صحرای سینا؛ ابعاد و پیامدها
» شکل‌گیری مثلث منطقه‌ای ترکیه ـ عربستان ـ مصر
» بیم و امیدهای دموکراسی لیبی
» جنگ فرقه‌ای ـ درد زایمان خاورمیانه جدید
» راهبرد و دیدگاه جنبش عدم تعهد و ایران نسبت به یکدیگر
» امریکای لاتین؛ بازگشت سناریوهای کهنه با چهره جدید
» اندیشکده بروکینگز: بازگشت عربی القاعده و بهره‌وری از ایجاد هرج و مرج
» تقویت نیروهای اطلاعاتی آمریکا در افغانستان

Home | FeedBack

Copyright © 2008 LoxBlog.Com . All Rights Reserved. Translation Www.NazTarin.Com